Et Brask Spark

Udstilling

Titel Et Brask Spark
Dato 8. juni – 14. september 2014

Beskrivelse

ET BRASK SPARK
udvalgte værker fra en kunstsamling

8. juni – 14. september 2014

Munkeruphus viste i sommeren 2014 en stor udstilling med værker fra en af landets største private kunstsamlinger. Manden bag samlingen er Jens-Peter Brask, der har været optaget af og samlet på kunst, fra han var ganske ung. Siden 1993 har han erhvervet sig værker af en lang række danske kunstnere, og har hermed støttet gallerierne og kunstscenen herhjemme igennem mange år.

Brasks samling udgør i dag mere end 2000 værker af 400 forskellige kunstnere, og udstillingen på Munkeruphus var derfor kun et lille udsnit af en meget omfattende samling, som i dag også tæller mange udenlandske kunstnere. Værkerne til Munkeruphus var nøje udvalgt af samleren selv med fokus på markante og nyere værker, som ikke er blevet udstillet før, og som er skabt af både meget anerkendte og mindre kendte navne. Herunder også en del graffiti-kunstnere og flere unge amerikanske kunstnere.

ET BRASK SPARK var en unik mulighed for at få indblik i en meget personlig kunstsamling, der spænder vidt i både genrer og medier. Udstillingen kunne opleves hele sommeren både inde og ude på Munkeruphus og viste værker af bl.a. Clare Woods, John Kørner, Gardar Eide Einarsson, Michael Kvium, Dan Schein, Astrid Kruse Jensen, Peter Linde Busk, Peter Demos, Søren Dahlgaard, Ella Kruglyanskaya, Husk Mit Navn, Julian Schnabel, Jesper Dalgaard, Randi & Katrine, Ryan Schneider, Christian Lemmerz, Rashid Johnson m.fl.

I forbindelse med udstillingen udgav Munkeruphus bogen The Brask Collection at Munkeruphus, som præsenterer et bredt udsnit af Jens-Peter Brasks omfattende kunstsamling, der i dag tæller over 2000 værker af mere end 400 forskellige kunstnere. Herunder også værkerne på udstilingen, der i kataloget er gengivet med billeder fra Munkeruphus, hvormed læseren også tages en tur rundt i huset og haven ved Øresund.

Bogen er på mange måder en ret utraditionel kunstpublikation, der såvel grafisk som indholdsmæssigt afviger en del fra øvrige udgivelser om kunstsamlinger. Således også i tekstdelen, hvor Brask har inviteret venner, kunstnere, kollegaer og samarbejdspartnere til at bidrage. Det er der kommet seks fine tekster ud af skrevet af henholdsvis Michael Kvium, Tom Sanford, Julie Quottrup Silbermann, Per Thornit, Nils Stærk og Niclas Anker.

Udgivelsen er støttet af Gribskov Kommune samt Kirsten & Frits Frederiksens Fond.

Bogen kan købes i butikken på Munkeruphus (evt et link til butikken med et billede og info om bogen)…