Udeskole

MUNKERUP PARK kunst- og naturlaboratorium

MUNKERUP PARK er et innovativt udviklingsprojekt under kunstinstitutionen Munkeruphus, der benytter en tilstødende offentlig strandpark som udendørs undervisningslokale for lokale børn og unge, der tilbydes unikke oplevelser og workshops i krydsfeltet mellem kunst, natur og læring. Projektet udvikles i samarbejde med kunstnere, naturvejledere, lokale skoler, fonde og Gribskov Kommune. Læs mere og se filmen for projektets visioner nedenfor.

Læs om workshops og aktiviteter i 2019 i Munkerup Park her
Læs om workshops og aktiviteter i 2020 i Munkerup Park her
Læs om workshops og aktiviteter i 2021 i Munkerup Park her

Film om MUNKERUP PARK og workshops i 2019

 

MUNKERUP PARK

I 2019 fyldte kunstinstitutionen MUNKERUPHUS 30 år og husets tidligere beboer, hybrid-kunstneren Gunnar Aagaard Andersen, kunne være fyldt 100! Det fejrede vi med et ambitiøst udstillingsprogram samt med at søsætte et nyt eventyr!

2019 blev startskuddet og første anledning til at afprøve nye former for kunstneriske oplevelser i en ubenyttet skov- og kyststrækning, hvortil der er direkte adgang fra MUNKERUPHUS. Strandparken ejes af Gribskov Kommune, der sammen med MUNKERUPHUS og lokale ildsjæle vil løfte visionen om at skabe et udendørs udstillings- og produktionslaboratorium med oplevelser og læringsforløb i krydsfeltet mellem kunst og natur.

Visioner for MUNKERUP PARK

MUNKERUPHUS vil bidrage til at øge børns mulighed for at møde kunsten, men også at få dem noget mere ud i naturen! Med denne målsætning har MUNKERUPHUS i 2019 igangsat det langsigtede udviklingsprojekt MUNKERUP PARK kunst- og naturlaboratorium, der over en flerårig periode vil skabe kunst- og naturoplevelser i strandparken, hvor der på alle måder bliver højt til loftet!

I løbet af foråret og sommeren 2019 har et pilotprojekt vist os vejen. En række kreative ugeworkshops for børn og unge tilrettelagt gennem samarbejder på tværs af kunstnere, naturformidlere, arkitekter og lokale aktører, har overbevist os om, at der ligger et stort potentiale i krydsfeltet mellem kunst, natur og læring.  Derfor vil vi i 2020 blandt andet fortsætte med at tilbyde Gribskov Kommunes folkeskoler workshops, hvor undervisningen vil foregå i MUNKERUP PARK med fokus på børnenes udforskning af naturen med et kunstnerisk greb. Læs om aktiviteter og workshops i 2019 her

Vi glæder os til at skabe endnu flere unikke oplevelser i krydsfeltet mellem kunst, natur og læring!

OBSERVATORIET – nyt vartegn for MUNKERUP PARK

Som startskud og samlingssted for de første projekter og workshops i MUNKERUP PARK har arkitekt Simon Hjermind Jensen skabt et arkitektonisk vartegn for fremtidsvisionerne kaldet OBSERVATORIET. Med støtte fra Statens Kunstfond, Knud Højgaards Fond samt Sonja og Hans Henrik With-Nielsens Fond kan børn og andre borgere nu glæde sig over et usædvanligt bål- og samlingssted med udsigt til vand og himmel. OBSERVATORIET vil fremover også danne ramme for forskellige kunstneriske events som performances, koncerter, workshops m.m..

OBSERVATORIET af Simon Hjermind Jensen. Foto: SHJWORKS