Munkerup Park

MUNKERUP PARK kunst- og naturlaboratorium

I 2019 fylder kunstinstitutionen MUNKERUPHUS 30 år og husets tidligere beboer, hybrid-kunstneren Gunnar Aagaard Andersen, kunne være fyldt 100! Det fejrer vi med et ambitiøst udstillingsprogram samt med at søsætte et nyt eventyr!

2019 bliver startskuddet og første anledning til at afprøve nye former for kunstneriske oplevelser i en ubenyttet skov- og kyststrækning, hvortil der er direkte adgang fra MUNKERUPHUS. Strandparken ejes af Gribskov Kommune, der sammen med MUNKERUPHUS og lokale ildsjæle vil løfte visionen om at skabe et udendørs udstillings- og produktionslaboratorium med oplevelser og læringsforløb i krydsfeltet mellem kunst og natur.

Visioner for MUNKERUP PARK

MUNKERUPHUS vil gerne bidrage til at øge børns mulighed for at møde kunsten, men også at få dem noget mere ud i naturen! Med denne målsætning har MUNKERUPHUS i 2019 igangsat det langsigtede udviklingsprojekt MUNKERUP PARK kunst- og naturlaboratorium, der over en flerårig periode vil skabe kunst- og naturoplevelser i strandparken, hvor der på alle måder bliver højt til loftet!

I løbet af foråret og sommeren 2019 har et pilotprojekt vist os vejen. En række kreative ugeworkshops for børn og unge tilrettelagt gennem samarbejder på tværs af kunstnere, naturformidlere, arkitekter og lokale aktører, har overbevist os om, at der ligger et stort potentiale i krydsfeltet mellem kunst, natur og læring.  Derfor vil vi i 2020 blandt andet fortsætte med at tilbyde Gribskov Kommunes folkeskoler workshops, hvor undervisningen vil foregå i MUNKERUP PARK med fokus på børnenes udforskning af naturen med et kunstnerisk greb.

OBSERVATORIET – nyt vartegn for MUNKERUP PARK

Som startskud og samlingssted for de første projekter og workshops i MUNKERUP PARK har arkitekt Simon Hjermind Jensen skabt et arkitektonisk vartegn for fremtidsvisionerne kaldet OBSERVATORIET. Med støtte fra Statens Kunstfond og Knud Højgaards Fond kan børn og andre borgere nu glæde sig over et usædvanligt bål- og samlingssted med udsigt til vand og himmel. OBSERVATORIET vil fremover også danne ramme for forskellige kunstneriske events som performances, koncerter, workshops m.m..

OBSERVATORIET af Simon Hjermind Jensen. Foto: SHJWORKS

Film om MUNKERUP STRAND LAB og visionerne bag MUNKERUP PARK

Filmen er produceret af I DO ART Agency.

Vi glæder os til at skabe endnu flere unikke oplevelser i krydsfeltet mellem kunst, natur og læring!