Aktiviteter 2019

AKTIVITETER MUNKERUP PARK 2019 – unikke oplevelser ved vandet og skoven

MUNKERUPHUS’ jubilæumsår 2019 bliver startsskuddet for MUNKERUP PARK Kunst- og naturlaboratorium. Takket være et godt samarbejde med Gribskov Kommune samt gavmild støtte fra Nordea-fonden, Statens Kunstfond og Knud Højgaards Fond kan vi i 2019 invitere til unikke oplevelser ved vandet og skoven.

I første omgang bliver det hundredevis af lokale børn og unge, der får mulighed for at stifte bekendtskab med friluftsliv, kreativitet, madlavning, historie, performance, naturforståelse, arkitektur m.m. i ugelange workshopforløb i det skov- og strandareal, der støder op til MUNKERUPHUS.

PROGRAM

APRIL 2019
VOKS SKOV v. Seidlers Sensorium

Billedkunstner Marika Seidler opfører forestillingen Voks skoV, som er en sanselig og publikums-inddragende performance-vandring i MUNKERUP PARK, hvor besøgende skoleklasser indvies og indvikles i træernes fysiognomi fra krone til rod. Forestillingerne efterfølges af kunst- og naturfaglige undervisningsforløb for flere lokale skoler. Forestillinger og workshops realiseres i samarbejde med Gribskov Kommune.

JUNI – UGE 23
SMAG PÅ HAVET – workshop i naturens spisekammer med madkunstner Augusta Sørensen

Madkunstner Augusta Sørensen inviterer børnene til at sanke strandens planter og lære om havets spisekammer. Vi bygger strandkøkken med zone for både madlavning og servering, smager på havets og strandens grøntsager og til sidst bygger vi én stor vandmand af skumfiduser!
Samarbejdspartnere: Augusta Sørensen, 5. klasse fra Sankt Helene Skole + lokale frivillige

JULI – UGE 27
BYG VED HAVET – åben arkitekturworkshop for 12-15-årige med arkitekt Gitte Juul

Arkitekt Gitte Juul står for en åben arkitekturworkshop på stranden, hvor større børn kan tilmelde sig et ugentligt forløb i første uge af sommerferien, hvor de introduceres for arkitektfagets forskellige discipliner igennem leg og øvelser i det frie. De unge får indblik i den kunstneriske proces fra idé til udførelse, og lærer også om skitsering, konstruktion og sikkerhed.
Samarbejdspartnere: Gitte Juul, Gribskov Kommune, børn og unge mellem 12-16 år, lokale frivillige

AUGUST – UGE 33-34
LYT PÅ HAVET – workshop med lydkunstner Jette Elgaard Kristensen

I denne lydworkshop arbejdes der med fortællingen, der enten var engang eller som er nu og her. Sammen med billed- og lydkunstner Jette Elgaard lærer børnene at skærpe hørelsen ved at gå på opdagelse langs kysten både om dagen og om natten, optage reallyde under vandet og sandet med kontaktmikrofoner, interviewe, klippe og tilrettelægge optagelser for til sidst at skabe et lydværk, der uropføres i MUNKERUP PARK.
Samarbejdspartnere: Jette Ellgaard Kristensen, 5. klasse fra Gilbergskolen, lokalhistorisk arkiv, frivillige.

De 3 kyst-wokrshops realiseres med støtte fra Nordea-fondens pulje Kysten er klar!

Såvel VOKS SKOV og MUNKERUP STRANDLAB-workshops er undervisningsforløb i MUNKERUP PARK, der tilbydes lokale skoler. Der afholdes præsentationer af projekterne, info-rundture og andre offentlige events i forbindelse med MUNKERUP PARK, som annonceres i løbet af foråret her på hjemmesiden.

Vartegn for MUNKERUP PARK af SHJ Works

Vi har inviteret arkitekt Simon Hjermind Jensen til at udvikle og opføre et arkitektonisk vartegn for MUNKERUP PARK, som skal være samlingssted for de mange heldige børn og unge, der i løbet af sommeren 2019 skal deltage i MUNKERUP STRAND LAB. Følg tilblivelsen af det midlertidige værk, der bliver både et vartegn, bålsted, observatorium og offentligt samlingssted for alle i løbet af maj måned. Værket er støttet af Statens Kunstfond og Knud Højgaards Fond.

Velkommen til indvielse af værket mandag d. 10. juni kl. 16-17

Skitse til Simon Hjermind Jensens arkitektoniske vartegn for MUNKERUP PARK