Bliv frivillig

Bliv frivillig på Munkeruphus

Fremtiden rimer på frivillighed og fællesskab!
Vil du være en af de personer, der med inspiration fra Gunnar Aagaard Andersen, er med til at skabe et nyt Munkeruphus, hvor kunsten er i øjenhøjde og bidrager til en følelse af fællesskab? Vil du være med til at holde det smukke fredede kunstnerhjem levende og gøre et besøg på Munkeruphus til en særlig oplevelse for vores gæster?

Vores frivillige er fundamentet
Munkeruphus er skabt af lokale ildsjæle og eksisterede ikke uden hjælp fra frivillige. I dag har Munkeruphus mere end 35 aktive og engagerede frivillige, der bidrager med rigtig mange frivillighedstimer om året. Takket være Munkeruphus’ frivillige får vi løst og løftet opgaver og projekter, som vi ellers ikke ville kunne klare. Det er husets ledelse, som definerer og fordeler opgaverne, men som frivillig kan du altid selv vælge hvilken eller hvilke grupper, du ønsker at indgå i.

Munkeruphus’ frivillige fordeler sig på forskellige grupper:

 • Værter/værtinder: byder gæsterne velkommen, passer billetsalg, butikken samt servering i caféen
 • Arrangementsgruppen: hjælper med til ferniseringer og arrangementer
 • Køkkengruppen: hjælper til med madlavningen til arrangementer
 • Formidlingsgruppe: uddeler foldere og hænger tryksager op i lokalområdet
 • Handygruppen: hjælper til med praktiske opgaver
 • Havegruppen: mødes til hyggelig havedag om torsdagen
 • Sy-gruppen: syr tekstiler til butikken, udstillinger og huset

Du får mulighed for at indgå i varierende opgaver af forskellig varighed. Det er op til dig, hvor meget tid du vil hjælpe som frivillig, men vi ser gerne, at du kan bidrage med minimum 8-10 timer pr. måned for at sikre en vis stabilitet og kontinuitet.

TAK!
Munkeruphus værdsætter din indsats, og som tak tilbyder vi:

 • gratis entré fra den dag, du starter som frivillig
 • forplejning i det tidsrum du er frivillig
 • 20% rabat i Munkeruphus’ spisestue og butik
 • et personligt medarbejderkort der giver gratis adgang + én ledsager til Louisiana Museum, Tegners Museum & Statuepark og Nivaagaard Malerisamling
 • en årlig udflugt
 • sær-omvisninger med de udstillende kunstnere

Citater fra Munkeruphus’ frivillige
På Munkeruphus hører man bare til fra 1. sekund

For mig er det at være frivillig som at få det helt rigtige vitamin-tilskud. Både mentalt og fysisk bliver jeg løftet. Mentalt fordi jeg møder herlige mennesker og får udvidet min horisont på flere punkter. Fysisk fordi det er arbejdsopgaver, der skal løses. Det herlige er også, at det er et arbejde, hvor jeg selv bestemmer arbejdstiden. Så ud fra alle disse fordele, er det helt ok at “arbejdet bærer lønnen i sig selv.

På Munkeruphus er der mennesker! Rigtige spillevende mennesker. Her møder du spændende kunst, dejlige medarbejdere og to dygtige, visionære ledere. Og det vigtigste: Mange rare gæster, som holder af kunst og af huset. Vi hopper og springer for gæsterne, for kunsten, for caféen, for haven, for huset, for hinanden, så godt vi kan. Du kan blive en del af det hele – blive et spillevende menneske blandt alle os andre. Kom og besøg os! Det kan være det lige er noget for dig.

Torsdage er skønne, for der arbejder jeg på Munkeruphus som frivillig.

Jeg har truffet en masse søde mennesker, der er kommet her som gæster og har kunnet fortælle historier om deres specielle tilknytninger til huset og/eller til udstillende kunstnere. Jeg har virkelig fået udvidet min horisont her!

Det er september, sensommer og solskin. Ole, én af de andre frivillige, har haft fat i pythagoras, og vi beundrer miniaturemodellen i træ af en tipi, der opføres i en større udgave til udstillingen med kunstneren Peter Ravn. Her er mange frivillige med spændende livshistorier. Det er livskvalitet. Det er fællesskab. Det er humor. Her er en enorm fælles energi. Her er en skare af frivillige med vidt forskellige baggrunde. Her er arkitekt- og snedkeruddannede, sygeplejersker, en tidl. læge, tekstilkunstner, skolelærere, grafikere og mange flere. Kreativiteten er stor og mangfoldigheden ligeså. Forskelligheden er spændende og der er plads til mange forskellige personligheder. Som frivillig er det vigtigste, at man brænder for det fælles formål og har lyst til at være en del af det.

Fortrolighed
De oplysninger, som Munkeruphus får om frivilliges navn, adresse m.v., bliver kun anvendt af Munkeruphus til den løbende administration samt til eventuelle målrettede tilbud til de frivillige. Oplysningerne bliver ikke videregivet til tredje mand og bliver sikkert opbevaret.

Vil du være med?
Har du lyst til at være en del af det voksende fællesskab på Munkeruphus, er du meget velkommen til at kontakte os på på e-mail: kunst@munkeruphus.dk

Håber du vil være med? Vi har brug for dig!