Aktiviteter 2022

Med blækket mod havet
For fjerde år i træk kan Munkeruphus i samarbejde med Gribskov Kommune igen invitere lokalområdets skoler til udeskole i vores udendørs kunst- og naturlaboratorium for børn og unge, hvor eleverne inddrages i kunst- og naturfaglige forløb i tilknytning til årets udstillinger. Her skal børnene selv have hænder og hoveder i brug og undersøge årets to temaer med vejledning og input fra erfarne kunstnere, kunst- og naturvejledere med kendskab til skoven og havet.

I tilknytning til forårets udstilling inviteres hundredvis af skolebørn til at opleve det tværfaglige undervisningsforløb Med blækket mod havet, hvor Munkeruphus’ kunstformidler Kristine Nørgaard Andersen og en naturformidler vil afholde udeskole for 3.-4. klasser med workshopøvelser på stranden ved Munkeruphus. Der venter en hel dag med kreative og naturvidenskabelige øvelser, der vikler tråde sammen fra havet, Munkeruphus’ tidligere beboer, Gunnar Aagaard Andersen, samt værker i den aktuelle udstilling.

Tak til alle deltagende klasser fra Gilbjergskolen, Søborg Privatskole, Alme Skole, Tingbakkeskolen, Gribskolen og Blistrup Skole.
Tak til Gribskov Kommune for at støtte Munkeruphus’ udeskole og til Gilleleje Bibliotek for at måtte udstille elevernes arbejder.

Gilbjergskolen

Søborg Privatskole

Alme Skole

Blistrup Skole

Foto fra pop-up-udstilling på trappen i Gilleleje Bibliotek, juni-august 2022

Plakat til pop-up-udstilling på trappen i Gilleleje Bibliotek, Kulturhavnen

Foruden undervisningsforløbene for de lokale skoleelever i Munkerup Park vil andre børn og barnlige sjæle kunne opleve Med blækket mod havet som en række åbne workshops hver onsdag i sommerferien. Her er alle velkomne og nærmere info følger på hjemmesiden.

Voks skoV
I forbindelse med efterårets udstilling Drifting Woods er det en stor glæde, at performancegruppen Seidlers SENSORIUM v. Marika Seidler igen gæster Munkeruphus. I år er det med udeskoleforløbet og vandringsforestillingen Voks skoV, hvor biologi og fakta møder scene- og billedkunstens intuitive undersøgelse af skoven, og hvor eleverne fordyber sig på træernes præmisser.

Læs om tidligere forløb i 2019 her.