Aktiviteter 2021

PROGRAM FOR MUNKERUP PARK 2021

I samarbejde med Gribskov Kommune, som ejer Munkerup Strandpark ved siden af Munkeruphus, kan vi igen i 2021 invitere hundredvis af lokale skolebørn til kreative forløb i naturen i kunst-udeskole med professionelle kunstnere samt til at benytte parken som udendørs klasseværelse til skolernes egen undervisning i kunst, natur, bevægelse og andre fag.

Det er tredje år, at Munkeruphus benytter området til et udendørs kunst- og naturlaboratorium, der bidrager til at flere børn møder kunsten og kommer mere ud i naturen. Det er vores oplevelse og flere års erfaring, at kombinationen kunst og natur er et særligt effektivt læringsredskab til at skærpe børnenes opmærksomhed og kreativitet samt skabe stærkere bånd og større fællesskab på tværs af børnene og på tværs af generationer.

Takket være støtte fra Friluftsrådet kan Munkeruphus i år tilbyde besøgende klasser at benytte området på nye måder, da der er indkøbt grej og udstyr til udendørs aktiviteter, som kan udlånes til lokale skoler, der frit kan benytte parken og vores spektakulære shelter og bålsted. For mere info og aftale kontakt venligst Kristine Nørgaard Andersen på mail: ka@munkeruphus.dk

I 2021 er Munkeruphus meget stolte af at kunne invitere hundredvis af skoleelever til at opleve to spændende udeskole-forløb:

Maj-juni 2021:
Jeppe Hein og ART 2030: Breathe with Me

‘Breathe with Me’ in Central Park, New York, September 2019. Breathe with Me is an Art Project for the World by Jeppe Hein and ART 2030. Photography by Jan Strempel © Jeppe Hein. Courtesy of Studio Jeppe Hein and ART 2030.

Vi starter sæson 2021 med én lang kollektiv udånding i form af det internationale kunstværk Breathe with Me, der er skabt af kunstneren Jeppe Hein og ART 2030. Det verdensomspændende projekt startede i 2019 til FN’s klimatopmøde i New York, hvor statsledere, klima-aktivister, børn og voksne blev inviteret til at male deres eget åndedræt – et blåt penselstrøg for hver udånding. Kunstprojektet har siden turneret verden over med et aktuelt budskab om, at vi alle er forbundne via vores åndedræt, og at alt liv på jorden starter med en indånding og slutter med en udånding.

Vi er stolte af, at dette højst aktuelle værk i år vil kunne opleves på Munkeruphus, hvor vi over 5 uger i foråret inviterer hundredvis af lokale skoleelever til en hel dag i vores udeskole med kreative, meditative og naturvidenskabelige øvelser, der handler om vores egen og klodens vejrtrækning. Hele sommeren får Munkeruphus’ gæster også mulighed for at opleve og deltage i værket i haven, når vi hver søndag kl. 14 giver introduktion til værket. Læs mere om projektet her

Læs mere om Jeppe Hein og ART 2030s Breathe with Me:

www.breathewithme.world
www.jeppehein.net
www.art2030.org

September-oktober 2021:
Fod Flugt-forestillinger og udeskoleforløb v. Seidlers SENSORIUM

Munkeruphus’ kunst-udeskole vil til efteråret igen kunne invitere lokale skoleelever på en sanselig rejse igennem deres eget lokalområdes natur og historie i forestillingen og workshoppen Fod Flugt med performance-gruppen Seidlers SENSORIUM, naturvejledere og øjenvidneberetninger. Der udbydes også billetter til en række offentlige Fod Flugt-forestillinger, som alle interesserede kan booke sig ind på. Nærmere info og datoer offentliggøres i august 2021.

Læs om sidste års Fod Flugt her.
Læs om Seidlers SENSORIUM 

Læs, se film og billeder fra Munkeruphus’ udeskole-forløb i henholdsvis 2019 og 2020