Single Blog Title

This is a single blog caption
26 juli 2015

Søndag den 26. juli – Cecilie Ullerup Schmidt & Sif Jessen Hymøller. Kl. 14:00

Der er tale om enkeltstående værker, der er skabt specielt til fremførelse på Munkeruphus. ‘Et landskabsteater’ er blevet til som en stafet efter arbejdsbesøg på Munkeruphus under udstillingen The Voyage Out, sammen med Jette Hye Jin Mortensen.

Inspirationen til hver af performernes bidrag er fundet i Munkeruphus’ omgivelser, den aktuelle udstilling, Jette Hye Jin Mortensen’s inden- og udendørs scenografi samt i aktuelle politiske temaer, der optager den enkelte.

Der bliver virkelig tale om en Voyage Out, da ‘Et Landskabsteater’ ikke skal ses som en traditionel teaterforestilling, hvor performeren står på en scene og publikum sidder ned. Publikum bliver aktive medskabere og vil blive ledt af performerne og opleve Munkeruphus samt muligheden for at se en udstilling på en helt ny måde.

Vi glæder os meget til at byde Jette og hendes gæster, Cecilie og Sif velkomne til ‘Et Landskabsteater’, hvor alt kan ske!


Cecilie Ullerup Schmidt er en dansk performancekunstner og kurator, som er bosat i Berlin.

Med performancetrilogien ”Schützen” (2012), der handler om at bære våben, har hun sammen med tyske Matthias Mepplink turneret i Israel, Sverige, Tyskland, Danmark og Canada. Sammen med schweiziske Lucie Tuma er hun performanceduoen Chuck Morris, der søger at opløse den individuelle identitet i en tvehovedet kunstfigur.

Fra 2011-2014 fungerede hun som fast underviser på BA’en ”Dance, Context, Choreography” på Universität der Künste i Berlin. Fra efteråret 2015 skriver hun Ph.d. på Københavns Universitet. Cecilie kuraterer desuden festivalen WORKS AT WORK i Dansehallerne, København.

Sif Jessen Hymøller har arbejdet professionelt som dukkespiller og dukkemager i 9 år, – både på TV og teater. Hun er autodidakt dukkespiller, men har bl.a. taget en efteruddannelse på på London School of Puppetry med fokus på skyggeteater og marionetter.

Hun har bl.a. spillet dukken Ali i DR’s julekalender Yallerup Færgeby, dukken Harry i flere af DSB’s reklamer, dukken Carsten i DR’s Carsten og Gittes Vennevilla samt været dukkespiller i Jesper Justs kunstfilm A Question of Silence.

De sidste 8 år har hun været tilknyttet dukke-og animationsteatret Teater Refleksion med forestillinger, hvor de turnerer i hele verden. Sif arbejder med det formål, at dukketeater ikke blot skal underholde, men også overraske, inspirere og skabe illusioner. Hun beskæftiger sig især med det ordløse dukketeater, hvor dukkerne med deres bevægelser og handlinger fortæller historien.

Hun er fascineret af det meditative i at føre en dukke og elsker den poesi, der opstår, når en dukke går igennem forvandlingen fra dødt materiale til en levende karakter med sjæl.