Single Blog Title

This is a single blog caption
05 juli 2015

Søndag den 5. juli – Jesper Aabille

Jesper Aabille har skabt en social skulptur Brænde til Spejling af Æg hvorfra han vil servere spejlæg, Poetisk Spejlæg til, og med, udstillingens gæster.

Brænde til Spejling af Æg er et værk der er skabt til Munkeruphus, hvorpå æggene tilberedes. Kunstværket er formgivet  på bedste Storm P manér, fra en træstub som Jesper Abille har ombygget til en bål plads. Træstykket har Jesper Aabille forarbejdet, således at bålet er en integreret del af værket, indtil der ikke er mere træ at brænde.

Kunstværket er skabt af en træstub fundet på Munkeruphus’ grund og æggene stammer fra Nordsjællandske høns, fra et hønsehus med udegående høns. Hønsene er reddet efter tidligere at have været indelukket i en hønsegård i Hillerød uden adgang til udendørsarealer. I deres nye omgivelser har de nu adgang til det fri. Der er en omtanke at spore i værket, at materialerne udelukkende er lokale og nu deles med publikum.

Der er både deleøkonomi og sociale aspekter til stede når Jesper Aabille gæster Munkeruphus. Det sociale, og det at dele, er karakteristisk for Jesper Aabille’s værker: at han møder sit publikum og deler en smagsoplevelse med dem. Jesper Aabille har tidligere lavet pizzaer på olietønder på den Røde Plads på Nørrebro, en køkken skulptur Mobil Køkken, der kan lånes i Køge og bruges til at lave mad i det fri ved havneområdet.  Hans Mynte Cykel, der bruges til at servere mynte te fra, der har været i aktiv på Rådhuspladsen og været vist på Esbjerg kunstmuseum.

Jesper Aabille åbner op for en anden måde at opleve, og tænke, et kunstværk på, da de besøgende bliver aktive medskabere af værket, i interaktionen med værket og kunstneren. Jesper Aabille er i tråd med Gunnar Aagaard Andersen’s eksperimenterende måde at tænke kunst på. Dels da hans værker både er sociale og engagerer sig med sit publikum og da de kan opleves udenfor og i de traditionelle kunstrum.

Og ikke mindst, et socialt kunstværk, hvor børn og voksne er velkomne til at komme og smage.

 


 

Jesper Aabille

har over de seneste år undersøgt sociale relationer mellem mad og mennesker. Med sine værker har han opbygget midlertidige og sociale rum med sine skulpturer og redskaber samt gennem hans tilstedeværelse som værts persona.

Via eksperimenter med mad og fællesskaber har han visualiseret kulinariske og sociale aspekter. I sine performances har han inddraget specifikke grupper eller interageret med allerede etablerede miljøer.

Følgende værker er for nyligt blevet vist i en række udstillings sammenhænge; Mynte Projektet ved Kulturmødet i Nykøbing Mors (2014), Let’s make Pizza hos ZKU i Berlin og Copenhagen Art Week (2014) samt Mobilkøkken, der blev til under Urban Play, Køge (2012) og som nu er overtaget og drives videre på fjerde år i Køge Kyst regi.

For tiden er han udstillingsaktuel på gruppeudstilllingen ALT DETTE ER DIT på Vejle Kunstmuseum.

 

Se mere på www.aabille.dk