Louise Campbell / STØJ PÅ LINJEN / 07.04. – 06.08.2023

Udsnit af Louise Campbells totalinstallation på Munkeruphus. Foto: David Stjernholm
Udsnit af Louise Campbells totalinstallation på Munkeruphus. Foto: David Stjernholm
Installationsbilleder af Louise Campbells udstilling STØJ PÅ LINJEN. Fotograf: David Stjernholm
Udsnit af Louise Campbells totalinstallation på Munkeruphus. Foto: David Stjernholm

Udstilling

Beskrivelse

STØJ PÅ LINJEN

Soloudstilling af Louise Campbell
Munkeruphus 7. april – 6. august 2023

Når udstillingsstedet Munkeruphus åbner for sæsonen d. 7. april kan kunsthallens gæster opleve det fredet hus omdannet til én stor totalinstallation af den anerkendte danske designer Louise Campbell. Oplevelsen bliver på ingen måde en traditionel design-udstilling med kunsthåndværkerens kendte klassikere, men derimod et grænsesøgende resultat af Campbells arbejdsophold i det gamle kunstnerhjem, som fra 1958 til 1982 var bolig og arbejdsplads for hybridkunstneren Gunnar Aagaard Andersen.

Under overskriften STØJ PÅ LINJEN har Campbell flyttet sit værksted ind på Munkeruphus med et bunker af genbrugsmaterialer, arvestykker og et væld af farve-, form- og materiale-eksperimenter, som til udstillingen transformeres til nye værker og flettes sammen i ét stort gesamtkunstwerk, der er tilpasset huset i en så høj grad, at vægge og værker smelter sammen. Gæsterne indlemmes i store tusch-tegninger, digitale print af fiktive dyr og planter, stimer af råbende fisk samt sindrige folde- og flettesystemer med sin egen logik og matematik.

Med arven fra Aagaard Andersens polemiske og processuelle tilgang til design, insisterer udstillingen på et frisættende format, hvor designerens værker for en stund bliver en form for anarkister, der ikke dikteres ved designindustrien, men frigør sig fra rammerne og målrettes processen alene. Langsommelige arbejder der foldes ud i stuerne på Munkeruphus, og som Campbell beskriver som: ”den på alle fronter modvægt til masseproduktion, som findes ved at eksperimentere med form ved brug af egne hænder og til tider at være endda meget længe om at konstruere delikate arbejder i skrøbelige og forgængelige materialer”.

Udstillingen giver en unik mulighed for at træde ind i designerens vildtvoksende skaberunivers og eksil-helle, og er samtidig tænkt som et debatoplæg, hvor Campbell sætter spørgsmålstegn ved sit eget virke, samtidig med at en række tilhørende arrangementer stiller spørgsmål til, hvor hele designbranchen er på vej hen og hvordan dets aktører forholder sig til nye virkeligheder og nødvendige forandringer.

Hver søndag k. 14 i løbet af udstillingsperioden, der løber frem til og med d. 6. august, er der offentlige omvisninger enten ved designeren selv eller ved husets kunstfaglige medarbejdere. Hertil kommer en række gæstebudsaftener med oplæg og fællesmiddage, hvor aktører indenfor designfaget og andre inviteres til at dele og debattere viden. Aktiviteterne annonceres løbende i nyhedsbreve og på sociale medier.

PRESSEINFO
For yderligere info, fremsendelse af pressefotos i høj opløsning, aftale om pressevisning eller forespørgsel på interview med Louise Campbell kontakt venligst Munkeruphus’ kunstneriske leder Line Kjær på tlf. 26367939 eller på lk@munkeruphus.dk

TAK TIL
En stor tak til Louise Campbell for et godt samarbejde og til Gribskov Kommune for støtte til driften af Munkeruphus. Programmet for 2023 realiseres med støtte fra Det Obelske Familiefond, Statens Kunstfond, Augustinus Fonden, Beckett-fonden, Knud Højgaards Fond, Munkeruphus’ Kunstvenner, Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond, Kirsten og Frits Frederiksens Fond samt Ellen og Knud Dalhoff Larsens Fond. En stor tak til alle støttegivere, frivillige og samarbejdspartnere samt til vores lokale sponsorer Nordkysten A/S og Staerfeldt Gastronomi.

Foto: David Stjernholm