Bank & Bøggild / 2 ANTENNER / 25.03. – 28.05.2018

Detaljebillede fra Lisbeth Bank og Pernille Bøggilds udstilling 2 ANTENNER på Munkeruphus
Detaljebillede fra Lisbeth Bank og Pernille Bøggilds udstilling 2 ANTENNER på Munkeruphus
Plakat til udstillingen

Udstilling

Beskrivelse

Afrevne sommerfugleben, mærkelige dissektionsredskaber og lange insektnåle. Kunstnerne Lisbeth Bank og Pernille Bøggild går i entomologens fodspor i en bemærkelsesværdig udstilling om insekter, samler-mani og systematiseringer.

I udstillingen vil nye insekt-arter og kategoriseringer opstå og det traditionelt videnskabelige system udfordres. Noget farer vildt undervejs, løber løbsk i en bemærkelsesværdig kunstnerisk grundforskning.

I et værksteds-vogntog rundt i huset bliver insektfund og en arvet sommerfuglesamling organiseret og iscenesat i sindrige skuffe- og hyldesystemer, hvor publikum kan gå på opdagelse i både mikro- og makroskala.

”Vi piller sommerfuglene fra hinanden. Det handler om at skabe en ny natur ved at sætte dem sammen på nye måder. Vi arbejder i et grænseland, hvor man ikke rigtig kan se, hvad der er et følehorn eller en støvdrager fra en blomst” 

Bank & Bøggilds bidrag er nummer to i rækken af udstillinger, der skabes som resultat af et produktions-ophold på Munkeruphus, hvor inviterede kunstnere bor og arbejder på stedet for at have længere tid og andre forudsætninger for at lave udstillinger end normalt.

Læs mere om udstillingen i pressemeddelelsen og i kataloget der udgives til udstillingen.

Tak til Statens Kunstfond, Statens Værksteder For Kunst, Munkeruphus’ Kunstvenner samt Aage & Johanne Louis-Hansens Fond.