Jeppe Aagaard Andersen – Space, Light & Landscape

Installationsfoto fra udstillingen Space, Light and Landscape af Jeppe Aagaard Andersen, 2016, fotograf David Stjernholm
Jeppe Aagaard Andersen, Kulturhavn Kronborg, 2013. Fotograf: Jan Kofod Winther
Jeppe Aagaard Andersen, Sundspromenaden Malmø, 2001.
Jeppe Aagaard Andersen, lysinstallation i Sydney, 2009.
Jeppe Aagaard Andersen, Campus-område ved Sydney University, 2010.
Installationsfoto fra udstillingen Space, Light and Landscape af Jeppe Aagaard Andersen, 2016, fotograf David Stjernholm

Udstilling

Titel Space, Light and Landscape
Dato 6. november - 11. december 2016

Beskrivelse

Jeppe Aagaard Andersen
Space, Light and Landscape

Skønheden i lys og skygger er kendetegnende for begge de kunstnere, som Munkeruphus præsenterer på årets sidste udstilling. I en dobbeltudstilling med billedkunstneren Gun Gordillo (f. 1945) og landskabsarkitekten Jeppe Aagaard Andersen (f. 1952) vises arbejder, der med vidt forskellig afsæt i henholdsvis landskabs- og billedkunst, vidner om en fælles fascination af lyset, dets enkelhed og foranderlighed.

Jeppe Aagaard Andersen har som søn af hybrid-kunstneren Gunnar Aagaard Andersen (1919-1982) tilbragt sin barndom på Munkeruphus. Den dengang velplejede park, hvor Jeppe som dreng holdte af at gå i hælene på gartneren, gav ham en stor viden om havens rum og planter, som siden skulle få betydning for hans senere virke som en af de mest anerkendte landskabsarkitekter herhjemme.

Til udstillingen på Munkeruphus viser Jeppe Aagaard Andersen fotografier af steder og stemninger, som har inspireret ham i hans dobbelte virke som både udøvende og undervisende landskabsarkitekt. Derudover vises en film, fotos og modeller af en række af hans egne realiserede projekter i både ind- og udland, herunder det prisbelønnede Kulturhavn Kronborg (2013) og Sundspromenaden i Malmø (2000).

Se interview med Jeppe Aagaard Andersen lavet af TV Nordsjælland i anledningen af udstillingen via linket her

Jeppe Aagaard Andersen (f. 1952-2018) er opvokset i Munkerup i Nordsjælland og uddannet som landskabsarkitekt fra Kunstakademiet i 1980. Var ansat hos Sven-Ingvar Andersson i en årrække, hvor han var med til at realisere hele området omkring J.O. von Spreckelsens nye triumfbue La Grande Arche i Paris, inden han i 1987 etablerede sin egen tegnestue.
Siden har Jeppe Aagaard Andersen udført talrige have-, park- og pladsanlæg samt by- og landskabsplaner. Blandt større opgaver kan nævnes Domkirkepladsen i Lund (1989), anlæggene omkring Holstebro Retsbygning (1991-92), Filmhøjskolen i Ebeltoft (1991-93), Gammel Dok Pakhus i København (1996-98), Herning Bytorv (1996-97), Sundspromenaden langs Øresund til boligudstillingen Bo 01 i Malmø (2001), Campusområdet ved Sydney University (2010) og ikke mindst den prisbelønnede forvandling af havne-området omkring Kronborg i Helsingør (2013).
Jeppe Aagaard Andersen har modtaget en lang række medaljer og priser, herunder Eckersbergs Medalje i 2004, Danish Wood Award i 2014, Statens Kunstfonds Hædersydelse i 2015 og senest The American Architecture Prize i 2016.
Indtil sin død drev han tegnestuen Andersen Hunter Horne i Sydney sammen med to australske partnere og han var desuden tilknyttet arkitektskolen i Oslo som professor i landskab, hvor arkivet efter Jeppe Aagaard Andersen idag har hjemme.