Gun Gordillo – in WHITE

Gun Gordillo, PLAN ALBEA, 2014, udendørs installation af neon og glasplader, fotograf David Stjernholm.
Gun Gordillo, PLAN ALBEA, 2014, udendørs installation af neon og glasplader, fotograf David Stjernholm.
Installationsfoto fra udstillngen in WHITE af Gun Gordillo, fotograf David Stjernholm.
Gun Gordillo, Jacob Burckhardt Haus i Basel, 2004
Gun Gordillo, udsmykning på metro-stationen Hotorget i Stockholm, 1997.
Gun Gordillo, installationsudsnit fra udstilling på Last Resort Gallery 2015.

Udstilling

Dato 6. november - 11. december

Beskrivelse

Gun Gordillo
In WHITE

Velkommen til fernisering søndag d. 6. november kl. 15-17
Taler og bobler kl. 15

Skønheden i lys og skygger er kendetegnende for begge de kunstnere, som Munkeruphus præsenterer på årets sidste udstilling. I en dobbeltudstilling med billedkunstneren Gun Gordillo (f. 1945) og landskabsarkitekten Jeppe Aagaard Andersen (f. 1952) vises arbejder, der med vidt forskellig afsæt i henholdsvis landskabs- og billedkunst, vidner om en fælles fascination af lyset, dets enkelhed og foranderlighed.

Gun Gordillo har ligesom Jeppe Aagaard Andersen en særlig tilknytning til Munkeruphus, idet hun er kommet i huset i de år, det var kunstnerhjem for familien Aagard Andersen. Gordillo blev den første elev under Gunnar Aagaard Andersen, da han tiltrådte som Professor på Kunstakademiet i 1972. Gunnar blev hendes mentor, der inspirerede hende til talrige eksperimenter med materiale og transparens, der siden gjorde lyset til Gordillos foretrukne udtryksform.

Gordillo har arbejdet med neonlyset som sit primære materiale lige siden. I 45 år har hun med stor ihærdighed leget og malet med lyset i stringente installationer, der har gjort hende til et anerkendt navn på den internationale kunstscene. Blandt andet i form af hendes mangeårige tilknytning til det legendariske Galerie Denise René i Paris, hvor hun har medvirket i solo- og gruppeudstillinger.

Gordillo har til udstillingen fået Gunnar Aagaard Andersens gamle atelier til rådighed for at vise både ældre og nyere værker. Udenfor opstilles en stor installation, PLAN ALBEA, der med neonlys og spejlende glasplader vil oplyse pladsen foran huset de kommende vintermåneder.

Søndag d. 4. december kl. 14-16 fortæller Gun Gordillo om udstillingen og sit mangeårige arbejde med lys. Alle er velkomne.

Gun Gordillo (f. 1945) er født og opvokset i Lund, Sverige, og i årene 1969-75 uddannet på Kunstakademiet i København, hvor hun siden blev lektor. Hun havde sin første soloudstilling på Galerie Leger i Malmø i 1977 og fra 1984 blev hun inviteret ind i kredsen omkring det legendariske Galerie Denise René i Paris, Frankrig, som siden har udstillet Gordillo på en lang række solo- og gruppeudstillinger. Hun har også udstillet på det meget anerkendte Galerie Beyeler i Basel. Foruden Galerie Denise René er Gun Gordillo idag repræsenteret af Last Resort Gallery i København.
Gun Gordillo står bag en lang række private og offentlige kunstudsmykninger, heriblandt busterminalen Slussen i Stockholm (1987), CBS i København (1989), Helsingborg Bibliotek (1993), Norrtälje Hospital (1997), metrostationen Hötorget i Stockholm (1997), Hammarby kajen i Stockholm (1998), Arlanda Lufthavn (2001), HK-bygningen i København (2003), Jacob Burckhardt Haus i Basel (2004), KAB i København (2008) samt TTC i Jönköping (2012).
Siden 1974 har Gun Gordillo dannet par med kunstneren Freddy Fraek, med hvem hun skabte flere offentlige udsmykninger, heriblandt deres fælles værk på Fredericia Station (1986). Parret boede i Frankrig i over 15 år indtil de i 2004 flyttede tilbage til Danmark.