Single Blog Title

This is a single blog caption
04 juli 2021

RUNDVISNING PÅ BISPEBJERG BAKKE SØNDAG 4. JULI

Kom med på særrundvisning, når arkitekt Marie-Louise Høstbo søndag den 4. juli kl. 14 introducerer dig til det prisvindende boligbyggeri Bispebjerg Bakke, der slanger sig i Københavns Nordvestkvarter.

Bispebjerg Bakke er formgivet af billedhugger Bjørn Nørgaard i tæt samarbejde med Boldsen & Holm Arkitekter. Det er opført af Realdania By & Byg og Håndværkerforeningen København i 2004-2007.

Rundvisningen arrangeres i forbindelse med Munkeruphus’ aktuelle udstilling Huse er den mest udbredte form for monumenter, der sætter fokus på Bjørn Nørgaards arkitektoniske arbejder og aktioner. I udstillingen præsenteres visionerne for og forarbejderne til Bispebjerg Bakke, og på denne tur får du mulighed for at høre om tankerne, materialerne og teknikkerne bag det skulpturelle byggeri samt opleve en arkitektur, der går i dialog med sine omgivelser.

Bispebjerg Bakke er kendetegnet ved mødet mellem kunst, arkitektur og et højt håndværksmæssigt ambitionsniveau, der kommer til udtryk i traditionelle håndværksmetoder og naturmaterialer. Oplev eksempelvis de nøje sammenflettede kvalitetssten i rød og gul, altaner i kinesiske keramiksten med skinnende glasur og det håndlavede irgrønne kobbertag, der bugter og vrider sig gennem landskabet.

Boligbyggeriet er opført som inspiration og flagskib for fremtidige boligprojekter ud fra den grundtanke, at kunsten skal påvirke samfundet, og at det, vi omgiver os med, har indflydelse på vores livsglæde.

Rundvisningen er arrangeret af Munkeruphus i samarbejde med The Danish Club.
Alm. gæst 175 kr.
Munkeruphus’ Kunstvenner 132,50 kr.
Billetter til arrangementet kan købes her.

Marie-Louise Høstbo er forfatter og fotograf til bogen Hemmelige steder – arkitektens guide til særlige bygningsværker i og omkring København.

Foto: Marie-Louise Høstbo