Single Blog Title

This is a single blog caption
04 maj 2023

GRØNT GÆSTEBUD: Foredrag v. Mickey Gjerris + fællesmiddag

Hvordan formidler man håb i en håbløs tid?
– foredrag ved bioetiker Mickey Gjerris om at leve gode liv, imens jorden brænder

Gå ikke glip af dette væsentlige gæstebud ved bioetiker Mickey Gjerris, som denne aften deler sit håb og sine personlige klimaetiske tanker i et foredrag efterfulgt af fællesmiddag i Munkeruphus’ nye væksthus.

Klimaforandringerne er her og nu. Tørke, skybrud, varmerekorder, skovbrande. Arterne uddør med samme hast som, da dinosaurerne forsvandt. Situationen kan virke håbløs og det kan være svært at formidle et håb for fremtiden, hvis man samtidig vil være ærlig om situationen og fremtidsudsigterne. Og uden håb, er det svært at motivere mennesker til at begynde at ændre deres liv. Skal vi finde mod og lyst til at tage fat ved roden af problemerne, må vi derfor genfortælle historien om, hvem vi er og hvilken rolle vi har i den natur, som bærer vores liv. Her spiller begreber som forundring, fællesskab og respekt en væsentlig rolle. Mickey Gjerris vil diskutere disse spørgsmål og give sit bud på, hvordan vi på en gang kan se situationens alvor i øjnene og leve med glæde og livsfylde.

Efter foredraget samles vi om langborde til fællesmiddag, som bliver tilberedt af Munkeruphus’ nye kok Charlotte Nowak.
Hele arrangementet inkl. fællesmiddag varer 2-3 timer fra kl. 17.30 til 20.30
Fællesmiddagen er vegetarisk. Drikkevarer og dessert kan tilkøbes.

Pris for foredrag og fællesmiddag i alt: 175 kr.
Tilmelding kræves og skal ske ved henvendelse på mai til: kunst@munkeruphus.dk
Arrangementet afholdes som del af Gribskov Kommunes GRØN UGE.

Mickey Gjerris (1969) er uddannet teolog (ph.d.) og arbejder som lektor i bioetik ved Det Naturvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet. Han har de sidste 20 år forsket i etiske spørgsmål vedrørende natur, etik, teknologi og mennesker og udgivet en lang række artikler og bøger om disse emner – senest bøgerne:  “Skildpaddetanker” i 2017, “Naturens Sprog” i 2018 og ”Upraktisk håndbog i lysegrønt håb” i 2019. Fra 2011 – 2016 var han medlem af Det Etiske Råd. Mickey er en flittigt anvendt foredragsholder og optræder ofte som ekspert i medierne. Se mere på www.mickeygjerris.com

Foto: Thomas Degner