Single Blog Title

This is a single blog caption
13 juli 2017

Gæstebud no.1 – Anders Kingo og Bo Grønbech /UDSOLGT

Sognepræst, forfatter, dr.theol. Anders Kingo og domorganist, komponist Bo Grønbech vil gennem ord og musik vise en sammenhæng mellem Kierkegaard – Leonard Cohen – kristendom.

Anders Kingo uddyber – ” Denne konstellation kan umiddelbart måske overraske. Dog er den sagligt begrundet i det faktum, at Søren Kierkegaard og Leonard Cohen som bedende mennesker befinder sig på samme ” sted ” i et åndens rum, hvor menneskets vilje ikke råder. Og de lader med deres prosa og poesi kristendommens åndelige evangelium udmønte sig i et såre konkret, sanseligt og sansbart univers.

Bo Grønbech er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, og havde efter studieår i Paris en intens koncertkarriere i Europa, daværende Sovjetunionen, Israel og USA. Han har undervist flere af landets dygtige organister. Overrasker stadigvæk med nye kompositioner.

Bo Grønbech er opvokset i Vendsyssel i en familie bestående af fiskere og redningsfolk. Han er dermed ofte parat med en kvik, humoristisk og kontant bemærkning. Dog gemmer der sig bag det kontante ydre et generøst menneske med en ydmyg holdning til sin kunst.

Anders Kingo er teologisk kandidat fra Aarhus Universitet, sognepræst i Helsingør Domkirke, dr. theol. På afhandlingen Analogiens teologi, Københavns Universitet. Har skrevet adskillige artikler om klassisk teologiske emner, men især om Søren Kierkegaard, herunder to folkelige bøger: En introduktion til Kierkegaards opbyggelige univers (Hosekræmmerens Søn) sammen med Sten – O. B. Vedstesen og en pædagogisk guide til at læse Kierkegaard (At være samtidig med sig selv).

Vi indleder aftenen kl. 17:30 med oplæg fra Anders Kingo og Bo Grønbech, efterfølgende spiser vi sammen ved langborde på gårdspladsen. Det er vores hus-kok Pernille Margo som tilbereder og serverer en lækker sommerret efterfulgt af dessert og kaffe.

Pris for hele arrangementet 245,- kr.

Der er begrænset antal pladser og kræver derfor tilmelding via Billetto.

Arrangementet afholdes udendørs, så det anbefales af tage tøj med til vejrforholdene – vi rykker ind hvis det regner.