Single Blog Title

This is a single blog caption
17 september 2022

WALK & TALK / gåtur og samtale i skoven med Pia Rönicke og Professor Erik Dahl Kjær / 17. september kl. 10

BEMÆRK at første del af arrangementet ikke foregår på Munkeruphus, men i skoven ved Skovskolen i Nødebo.

Vil du tilegne dig viden om den danske skov? Kom med på en ganske anderledes skovtur, hvor du kan opleve kunstneren Pia Rönicke i samtale med Erik Dahl Kjær, der er Professor i træers genetik ved Skove og Landskab v. Københavns Universitet.

Samtalen har den store Gribskov som kulisse og vil tage afsæt i, hvor de danske skove kommer fra og hvor de bevæger sig hen. Men også hvordan de fra naturens hånd opstod, hvordan de er blevet formet til det, som de er i dag. Og med et kig i krystalkuglen vil vi overveje hvordan skovene i fremtiden måske – eller sandsynligvis – vil udvikle sig.

Det bliver en samtale om unge og gamle træer, om skovenes historiske betydninger for bønder og borgere såvel som for adel og konger. Hvordan behov for overlevelse såvel som behov for at demonstrere magt har præget skovenes indhold og udseende. Græsning, kød, parforcejagt, tømmerproduktion, oplevelser, natur. Om klima og natur krydset med menneskers behov og store foretagsomhed siden stenalderen.

Vi tænker os 12.000 år tilbage til tiden, da de første træer dukkede op i tundralandskabet efter sidste istid. Og drøfter, at det kun et det seneste lille kapitel i en samlet historie, der løber over 2 millioner. Vi ser fremad på hvad klimaændringer kommer til at betyde for skovens træer fremover. Vi ser arter, som er forsvundet, men genindført af mennesker. Vi drøfter, hvad der er lokalt og hvad der er fremmed. Hvordan træarter ved at udveksle gener kan gøre sig robuste overfor voldsomme forandringer. Hvordan træer indgår et kompliceret samspil med et hav af andre organismer. Og hvilken betydningen skovene mon vil have for de mennesker, som går samme tur i vores fodspor om hundrede år.

Mødested og info
Vi mødes kl. 10 på P-pladsen ved Skovskolen i Nødebo, Nødebovej 77A, 3480 Fredensborg.

Gåturen er gratis og kræver ingen tilmelding. Varighed ca. 2 timer, men afkortes hvis det regner.

Efter gåturen kan man køre til Munkeruphus, hvor Pia Rönicke vil vise rundt i hendes udstilling Drifting Woods kl. 13. Der kan købes frokost, kaffe og kage i Munkeruphus’ hyggelige café, som har åbent indtil kl. 17.

Transport til skovskolen
Hvis du kommer i bil er adressen Skovskolen, Nødebovej 77A, 3480 Fredensborg
Og ellers kører Bus 307 00002 fra Hillerød Station kl. 9:41 med ankomst til Skovskolen kl. 10.