Nordkystens Kunst Triennale

Katja Bjørn, bordækning, stillfoto fra videoinstallation, 2016
Marc Yankus, White House with a Ladder, foto-print, 2015

Udstilling

Titel Nordkystens Kunst Triennale 2016
Dato 4. juni – 14. august

Beskrivelse

Nordkystens Kunst Triennale 2016_UKENDT LANDSKAB
På Munkeruphus fra 4. juni til 14. august

Stig L. Andersson (DK), Giacomo Castagnola (PE/MX), Søren Martinsen (DK), Marc Yankus (US), Gillion Grantsaan (SME/NL/DK), Camilo Ontiveros (MX/US), Mirjam Thomann (DE), Katja Bjørn (DK) og Jesper Dalgaard (DK)

Nordkystens Kunst Triennale 2016 er første udgave af en ambitiøs kunst-festival, der hvert tredje år skal aktivere egnens historie og mangfoldige kulturlandskab i et samarbejde på tværs af kunst- og kulturinstitutioner i Gribskov Kommune.

Triennalen er initieret af KunstHusUdenMure, der har inviteret billedkunstneren Anja Franke til at kuratere Nordkystens Kunst Triennale 2016. Under overskriften UKENDT LANDSKAB_UNKNOWN LANDSCAPE deltager 23 danske og udenlandske kunstnere med hver deres blik på det for dem ukendte landskab langs nordkysten.

De stedsspecifikke værker varierer fra skulpturer, fotografier, malerier over til performances, lyd- og video-installationer og kan opleves i det åbne landskab såvel som på Museum Nordsjælland, Rudolph Tegners Museum & Statuepark og Esrum Kloster & Møllegaard samt Munkeruphus.

På Munkeruphus er vi stolte af at kunne præsentere værker af hele ni internationalt anerkendte kunstnere, der med vidt forskellige baggrunde og tilgange har placeret sig i både de indendørs og udendørs rum på Munkeruphus.

Indenfor kan man bl.a. opleve et stort maleri af kunstneren Søren Martinsen (DK), der afdækker historiske og geografiske facts om et usædvanligt fund gjort fra luften i den nærliggende landsby Pårup. Og for kunstnerne Camilo Ontiveros (MX/US) og Gillion Grantsaan (SME/NL/DK) er det en fælles interesse og bekymring for den nuværende flygtningekrise, der danner afsæt for deres bidrag på triennalen.

Ude i haven dykker Katja Bjørn (DK) ned i jordlagene efter spor fra de mange festlige middage og bordopdækninger, der har fundet sted på Munkeruphus igennem tiden. Og i bunden af Dronninge-kløften har Jesper Dalgaard (DK) bygget en stor organisk og funktionel skulptur, der både indrammer udsigten og inviterer til sociale sammenkomster.

Se programmet for hele åbningsdagen lørdag d. 4. juni på www.ncat.dk
Pressemeddelelse samt pressefotos i høj opløsning kan downloades her

Ønskes yderligere info, pressefotos fremsendt eller aftale om pressevisning bedes I rette henvendelse til Lene Ryssel på tlf: 21214133 eller på mail: lr@munkeruphus.dk
Vi viser meget gerne rundt og fortæller om værker i hus og have.

Triennale-avis og hjemmesiden ncat.dk
Som katalog og guide for Nordkystens Kunsttriennale 2016 udgives en særlig Triennale-avis, der udkommer fredag d. 3. juni og som sendes ud til en lang række borgere i Nordsjælland. Avisen vil også være at finde på de deltagende kunst- og kulturinstitutioner, kommunens biblioteker samt Visit Nordsjællands turistinformationer i hele triennale-perioden.

Der er desuden udarbejdet en hjemmeside for Nordkystens Kunst Triennale 2016: www.ncat.dk, hvor man  kan hente praktiske informationer, orientere sig om de involverede kunstnere og kunstværker samt læse om baggrunden for triennalen. Herunder også de mange støttegivere, sponsorer og samarbejdspartnere som har bakket op om projektet.

Se også på Triennalens facebookside www.facebook.com/NCAT2016 hvor der løbende vil blive annonceret omvisninger og andre arrangementer.