Margrethe Odgaard

Margrethe Odgaard, rite-rite. Photo: Andreas Omvik

Udstilling

Titel Soloudstilling Margrethe Odgaard
Dato 6. april - 9. juni 2019

Beskrivelse

Never odd or even / Neve ro ddo reven

Det er med stor glæde og stolthed, at MUNKERUPHUS indleder jubilæumsåret 2019 med en soloudstilling af den unge fremadstormende tekstildesigner Margrethe Odgaard, der har vundet adskillige internationale priser og udmærkelser for hendes innovative favntag med designbranchen.

Margrethe Odgaard føler ofte, at både designbranchens og forbrugerens forventninger til tekstil bliver en klemme på hende, når hun arbejder.

Til udstillingen på Munkeruphus, der bliver hendes første soloudstilling på en dansk kunstinstitution, har hun fået frie hænder til at skabe uden at skulle tilpasse sine ideer til designindustrien og de vilkår, der nu engang gælder der.

I udstillingen ønsker hun at tage en slåskamp med hverdagens brugsgenstande – og stille spørgsmål til hvornår de er odd or even – og i tråd med Gunnar Aagaard Andersen konstant grænsesøgende praksis at udfordre brugskunstens pænhed og konventioner.

”Er brugskunsten ikke ’fin’ nok at bekende sig til?”
”Den er alt for fin. Det er netop fejlen ved dansk brugskunst i almindelighed. Brugskunsten er gjort til pynt og dermed til pseudo-kunst. Dyrket som pænhedssymbol har brugskunsten skabt kløften i forståelsen af kunst som en del af det funktionelt hele.”

(Gunnar Aagaard Andersen i et interview i Politiken i 1969)

Udstillingen af Margrethe Odgaard realiseres i samarbejde med Kvadrat og egetæpper.

Alle er velkommen til åbning af udstillingen
lørdag d. 6. april kl. 15-17

Læs mere om Margrethe Odgaard på hendes hjemmeside