Jeppe Hein og ART 2030 / BREATHE WITH ME / 27.06. – 12.09.2021

Kunstprojektet har turneret verden over med et aktuelt budskab om, at vi alle er forbundne via vores åndedræt, og at alt liv på Jorden starter med en indånding og slutter med en udånding. 'Breathe with Me' har opnået en estimeret rækkevidde på 125 millioner mennesker globalt, og har netop vundet en Global Fine Art Award 2020 i kategorien Global Humanity. © Jeppe Hein. Courtesy of Studio Jeppe Hein and ART 2030.

Udstilling

Titel Breathe with Me
Dato 27.06. - 12.09.2021

Beskrivelse


“Livet begynder med en indånding og slutter med en udånding. I mellemtiden ånder og lever vi alle sammen individuelle liv. Alligevel holder hver enkelt vejrtrækning os forbundet, når vi deler den samme luft.” Jeppe Hein

Vi starter sæsonen med én lang kollektiv udånding i form af det internationale kunstværk Breathe with Me, der er skabt af kunstneren Jeppe Hein og ART 2030. Det verdensomspændende projekt startede i 2019 i FN’s hovedkvarter i New York under FN’s generalforsamling og klimatopmøde, hvor statsledere, klimaaktivister, børn og voksne blev inviteret til at male deres eget åndedræt – et blåt, vertikalt penselstrøg for hver udånding. Kunstprojektet har siden turneret verden over med et aktuelt budskab om, at vi alle er forbundne via vores åndedræt, og at alt liv på Jorden starter med en indånding og slutter med en udånding.

Vi er stolte af, at dette højst aktuelle værk i år vil kunne opleves på Munkeruphus, hvor vi i løbet af maj og juni inviterer hundredvis af lokale skoleelever til en hel dag i vores udeskole med kreative, meditative og naturvidenskabelige øvelser, der handler om vores egen og klodens vejrtrækning. Hele sommeren får Munkeruphus’ gæster også mulighed for at opleve og deltage i værket i Munkeruphus’ have, hvor vi hver søndag kl. 15 giver introduktion til værket.

Læs mere om Jeppe Hein og ART 2030’s værk Breathe with Me og ART 2030.
Instagram @breathewithmeandtheworld @jeppehein @art2030org #breathewithme 

Ønskes pressefotos i høj opløsning tilsendt, kontakt venligst info@art2030.org.

Jeppe Hein (f. 1974) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i København og Städel Hochschule für bildende Kunst i Frankfurt am Main, Tyskland. Han bor i Berlin og udstiller i dag i hele verden, kendt for sine interaktive skulpturer og stedsspecifikke installationer, der spiller på det arkitektoniske, designmæssige, tekniske og funktionelle. 

ART 2030 arbejder med kunsten som katalysator for at engagere flest muligt i Verdensmålene. Ved at inspirere og mobilisere folk over hele verden til at reflektere over og tage stilling til FN’s plan for 2030, ønsker vi at bidrage aktivt til en mere bæredygtig fremtid.