Single Blog Title

This is a single blog caption
30 oktober 2022

TRÆMUSEET – Oplæsning v. forfatter og kunstner C.Y. Frostholm / 30. oktober kl. 15

Vi slutter sæsonen og udstillingen Drifting Woods af med et møde med forfatter og billedkunstner C.Y. Frostholm (f. 1963), som læser op fra hans prisbelønnede bog Træmuseet (2018), som er et sandt hovedværk indenfor nyere dansk øko-litteratur. Bogen er en spontant fremvokset hybridtekst om at opleve natur og litteratur, og skrive om det, og inviterer samtidig til en række møder i ord og billeder med konkrete træer i Danmark og rundt i verden. De fragmentariske og forgrenede optegnelser om forfatterskaber, kærlighed, køn, diversitet, planter og planetens overlevelse, og om at være en person på jorden, gør bogen til et originalt bidrag til samtidslitteraturen såvel som til et engageret kampskrift for en ny slags opmærksomhed. Ikke mindst på det ikke-menneskelige, i vores antropocæne tidsalder. Bogen er præmieret af Statens Kunstfond og hædret med Kritikerprisen.

Til arrangementet læser C. Y. Frostholm også op fra sin seneste anmelderroste bog Laurbærdialogerne (2021), som også er en samtale som føres på træernes sprog.

Arrangementet er gratis efter betalt entré og kræver ikke tilmelding.

Om Cyf
C. Y. Frostholm eller Cyf Frostholm (f. 1963) er forfatter, billedkunstner og oversætter.
Cyf har udgivet poesi og prosa siden 1985 og sideløbende arbejdet visuelt.

Senest har han udgivet Laurbærdialogerne (2021). I 2018 udkom Træmuseet og Det værste der kunne ske.
Som billedkunstner har han bl.a. udstillet på Det kgl. Bibliotek, Teatermuseet i Hofteatret, Galleri Image, Museet for Samtidskunst, SCOTTY (Berlin) og House of Foundation (Moss).

I 2021 modtog han Otto Gelsted Prisen fra Det Danske Akademi og i 2016 Bisballeprisen.
Træmuseet modtog Kritikerprisen 2018 og blev præmieret af Statens Kunstfond som en af ti af årets bøger. Den blev desuden nomineret til Politikens Litteraturpris.

Portrætfoto: Simon Bodh Nielsen