Single Blog Title

This is a single blog caption
22 februar 2016

Nye kræfter og visioner

Nye kræfter og visioner på Munkeruphus

Når Munkeruphus om få uger åbner dørene for sin 27. sæson som udstillingssted bliver det med en ny ledelse i spidsen samt et program, der foruden en række udstillinger markerer bygningens 100 års jubilæum såvel som nye planer for kunstinstitutionens fremtid.

Fondsbestyrelsen for den selvejende institution Munkeruphus har besluttet at ansætte den 39-­årige kunsthistoriker Line Kjær som øverste chef og kunstnerisk leder med virkning fra 1. januar 2016. Line Kjær har tidligere arbejdet som projektleder og kurator på forskellige udstillingssteder i ind­ og udland, og har de seneste 6 år været selvstændig og partner i virksomheden Umage.

Line Kjær overtager stillingen efter Birthe Laursen, der har fungeret som konstitueret leder, imens Munkeruphus’ fondsbestyrelse har arbejdet på en ny ledelsesstruktur, der for fremtiden vil være organiseret med en klar opdeling mellem den kunstneriske og den administrative ledelse.

I en ny-­oprettet stilling som daglig og administrativ leder og med reference til den kunstneriske leder er ansat den 52-­årige Lene Ryssel, der gennem flere år har arbejdet som designer og projektleder i den grafiske branche. I 2015 blev hun ansat som udstillingsassistent på Munkeruphus.

Fondsbestyrelsen byder velkommen til den nye ledelse, der sammen med husets uundværlige frivillige allerede er i fuld gang med at planlægge og gøre klar til en sæson med mange spændende udstillinger og begivenheder i vente.