Single Blog Title

This is a single blog caption
12 april 2020

Munkeruphus udeskole under Covid-19

Munkeruphus er som første kunstinstitution i landet åbnet som udeskole for at afhjælpe skolernes pladsproblemer og få kunst og natur på skemaet under corona-krisen. Munkeruphus’ naturskønne omgivelser er i de uger frem til sommerferien udendørs klasseværelse for 60 børn fra den lokale folkeskole, Gilbjergskolen, hvor de tre 4-klasser bliver undervist af egne lærere i billedkunst, idræt, natur og teknik, samt af gæstende billedkunstnere. Heriblandt Rhoda og Mikkel fra Studio ThinkingHand, der de første uger har lavet Land Art-øvelser med børnene, indsamler svampe, tang og planter, som foreviges ved indstøbning i epoxy. Læs mere om Studio ThinkingHand her

Udeskolen er populær blandt både børn, lærere og kunstnere og har trukket en del omtale i pressen, da Munkeruphus var de første til at række ud til skole og kommune for sammen at skabe bedre rammer for de små elever, da de skulle tilbage til skolen.
Hør bla. interview på Kulturen på P1 med Munkeruphus’ kunstneriske leder samt Frederiksborg Amtsavis’ besøg i udeskolen.

Tak til alle deltagende børn og lærere fra Gilbjergskolen samt alle undervisende kunstnere.
Tak til billedkunstlærer Christina Helvad, skoleleder Anja Helmbæk Horst og kunstner Simon Hjermind Jensen for at gribe og udvikle idéen.
Tak til Gribskov Kommune og Musik i Lejet for opstilling af telte og håndvaske.