Single Blog Title

This is a single blog caption
17 oktober 2024

MÅNEVANDRING v. MYRKR / teaterperformance ved fuldmåne / 17. oktober aften

Gribskov Teaterforening præsenterer i samarbejde med Munkeruphus en drømmende horrorperformance om fuldmånen skabt af MYRKR

Luk øjnene, hør det levende mørke. Hør alt der ånder, piber, skraber, kryber. Du vågner sammen med katten. Pindsvinene, flagermusene, uglerne, rotterne, noget i dig længes efter at løbe, at flakse over markerne, ind i skovene, hvor lydene vokser: et øredøvende kor af tuden, hvinen, flaksen, susen, gøen, smasken. Hvor de gule øjne afslører rovdyret, hvor nogle forvandles til måltid, hvor blod og krop gør de hurtige mætte.

Træd indenfor i fuldmånelaboratorie, hvor Gerda Lumiers åbner månens mystik for en udvalgt skare. Hun har kendt månen altid, ved hvordan den opstod og hvad den består af. Men hun ved også, at ved fuldmånen hersker månesygen. Der er noget derude i mørket, noget – eller nogen – der trækker i os, kalder på os, lokker os ud i natten. Som ånder os i nakken, slikker sig om munden, skærper sine klør, venter på os derude. Vi skal på jagt, men hvem er bytte, hvem jager hvem?

Mærker du månen trække i dig? Den er der, så tydelig på himlen i sine skiftende former, så nær ved og dog så langt væk. Kom med på en vandring under fuldmånen, på jagt efter menneskedyret derude – og inde i os selv. Mærker du månens tyngdekraft, der som et tungt åndedræt trækker i havene? Tidevandets bevægelse, de stigende og faldende have, var det, der forvandlede os – fra mikroskopisk organisme til mennesket. Fra organisme til dyr til menneske i dag. Månen har stadig magt over os og kan forvandle os, få os til at skifte ham.

Månevandring er en eksklusiv vandringsforestilling, der spiller ved fuldmåne igennem 2024. Med performerne Alaya Riefensthal og Helga Rosenfeldt-Olsen bliver vi ført gennem fuldmåne laboratoriet og udenfor i mørket under fuldmånen gennem landskabet. Gennem poesi, videnskab, ritualer og myter undersøger Månevandring, hvordan månen påvirker os her på Jorden. Publikum bærer trådløse hovedtelefoner, hvori de hører et lydværk med både faglige interviews, nykomponeret musik af Jens Hellemann, et ulmende, magisk lydunivers af Thoranna Thoranna Bjornsdottir sammen med livedialog og musik og poesi fra performerne. Morten Raahede Brovn er stemmen, der lokker os ud i natten. Fuldmånelaboratoriet er udsmykket af Sally Ruds blodige, håndmalede videoprojektioner i et feminint horrorunivers med bløde lysinstallationer. Dramatiker Alexandra Moltke Johansen står bag manuskriptet, der bliver forførende, sanseligt og rituelt. Gennem hendes ord giver vi os hen til længslen efter det slørede og det mystiske – og vil måske finde modet til at tabe os selv i natten.

Billetter og målgruppe
Fra 14 år og op. Forestillingen er ikke egnet for gangbesværede og hunde. Der er to forestillinger denne aften kl. 18.30 og 20.45 og der er plads til 30 publikummer til hver forestilling. Billetter sættes til salg via Gribskov Teaterforening senere på foråret.

Bag om MÅNEVANDRING
Skabelsen af MÅNEVANDRING har fulgt månens faser henover et år. Således mødtes holdet første gang på årets første fuldmåne i 2023 og startede processen sammen. Herfra er skabelsen sket som en rituel kunststafet, hvor kunstnerisk leder Alaya Riefensthal ved hver fuldmåne inviterer én af kunstnerne fra holdet til et ritual ved fuldmånen, som inspirator for den kunstneriske proces. Det betyder at alt fra scenografi til musik er indviede og skabt i dyb samhørighed med månen på baggrund af omfattende research.

Holdet bag
Koncept, idè, kunstnerisk ledelse:  Alaya Riefensthal
Performance & iscenesættelse: Alaya Riefensthal & Helga Rosenfeldt-Olsen
Mr. Wulf (skuespiller og sanger i lydværket): Morten Raahede Brovn
Dramatiker: Alexandra Moltke Johansen
Komponist og musiker af “Bliv et dyr” og “Elskovs sangen”:  Jens Hellemann
Komponist og musiker af soundscape: Thoranna Bjornsdottir
Komponist af  “Der var engang en ulv”: Helga Rosenfeldt-Olsen
Lyskunst og videoprojektioner: Sally Rud
Instruktør Konsulent: Jesper Riefensthal
Koreograf: Sofie Christiansen
Design af MÅNE-altertæppe og gudindekostume: Charlotte Bodil Hermansen.
Scenografi & kostumer: Alaya Riefensthal & Line Ebbesen.
Interviews, klip & redigering af det samlede lydværk:  Sara Troense & Alaya Riefensthal
Lydtekniker og optagelse af den indtalte tekst: Romar Koman
Sangcoach: Regitze Desirée Glenthøj
Grafiker: Nina Krogh
Foto og film: Asbjørn Sand
Faglige kilder i lydværket: Kasper t Andersen og Tina Ibsen
Producent: Alaya Riefensthal og med-producent Sara Troense

Månevandring er støttet af Statens Kunstfond, Augustinus fonden, Faxe Kommune, Faaborg-Midtfyn Kommune

Myrkr med Alaya Riefensthal og Helga Rosenfeldt-Olsen. Fotograferet i Permatopia, Karise. Foto: Asbj¿rn Sand