Single Blog Title

This is a single blog caption
01 marts 2022

LANCERING AF NY PROFIL OG ÅRSPROGRAM 2022

Munkeruphus helliger kommende sæson til havet og skoven

En ny sæson står for døren på Munkeruphus med åbning lørdag den 9. april, og i år har udstillingsstedet på Nordkysten valgt at hellige hele programmet til de to afgørende naturelementer, som har formet landskabet netop dér; havet og skoven.

Munkeruphus har de seneste år haft gode erfaringer med at sammentænke kunst og natur i både udstillingsprojekter og udeskoleforløb, og tager nu skridtet videre ved at dedikere hele årsprogrammet 2022 til at sætte fokus på naturens rigdom af arter og ressourcer, som vi er fuldstændig forbundet med, men samtidig har fjernet os mere og mere fra.

Munkeruphus ligger i Gribskov Kommune, et område hvor havet og skoven historisk set har været to livsafgørende fælleder, som stedets befolkning har været dybt afhængige af igennem årtusinder. Med stor skønhed har kysten og skoven på Nordkysten tiltrukket naturelskere og kunstnere lige siden Guldalderen, og bidrager til stadighed til mange arbejdspladser og turister.

Men hverken havet eller skoven er ej blot et naturskønt baggrundstapet eller en brødfødende ressourcekilde for os mennesker og vores færden, men tværtimod dybt komplicerede og kommunikerende økosystemer med masser af historier og selvstændige liv, som vi hænger uløseligt sammen med.

I hele 2022 vil Munkeruphus lægge stemme til noget af alt det, havet og skoven har at fortælle os, så vi kan begynde at forstå dybden af det mere-end-menneskelige fællesskab, som vi indgår i. Målet er at strække tanken til fremtidige generationer og forbundne artsfæller i både udstillinger, undervisningsforløb og et omfattende film- og eventprogram, hvor både billedkunstnere, forfattere, filmskabere, naturformidlere og klimaforskere bidrager med øjeblikke af naturfortryllelse og bringer vores fornemmelse for natur i bevægelse.

Årsprogrammet har dels til formål at folde temaerne ud for Munkeruphus’ gæster på en involverende og håndgribelig måde, der motiverer til håb og handling som respons på emnernes store kompleksitet og alvor. Dels at skabe inspirerende og tværfaglige møder og samtaler mellem aktører fra kunstens og naturvidenskabens verden med håb om at bidrage til vidensdeling, nye indsigter og samarbejder for både de deltagende aktører såvel som et deltagende publikum i flere aldersgrupper.

Læs pressemeddelelse og program her