Single Blog Title

This is a single blog caption
06 juli 2023

GRØNT GÆSTEBUD: Foredrag med Tine Hage + fællesmiddag

Fra lort til Lagkage – Hvad kan en jord-til-bord Restaurant egentlig diske op med?
Foredrag med gårdejer og landkvinde Tine Hage fra Mangholm

Denne aften får vi besøg fra vores venner på den økologiske gård og restaurant Mangholm.

Kom med på en rejse ind i det unikke landskab omkring den gamle gård fra 1778, som hviler på 48 hektar der byder på både dødislandskab, en gravefri grøntsagshave, marker, enge og et hav af sjældne plante- og dyrearter.

Mangholm lægger vægt på den økologisk og nænsomme produktion af fødevarer med fokus på natur, bevaring, kulturhistorie, klima og den gode smag. Tine Hage stiller spørgsmålstegn ved hvad kvalitet er og hvordan sikrer vi en sund og bæredygtig råvareproduktion.

Tine Hage fortæller om, hvordan man fremstiller grøntsager i et regenerativt jordbrug, der samtidig er klimavenligt og har fokus på biodiversiteten.

I en tid med rodløshed ser Tine Hage håndens arbejde som et muligt svar på nogle af de udfordringer mange unge står med i dag. Dyrenes velfærd i et bæredygtigt landbrug er også et stort fokus i det moderne alsidige jordbrug – hvordan forener vi dyr, planter, jord og mennesker.

Fra jord til bord. “Det er lorten, der sætter lagkagen på bordet”

Tine Hage er gårdejer og landkvinde fra Mangholm med speciale i naturressourcer, naturforvaltning, økologisk landbrug og de gamle avlsdyreracer, har Tine Hage en unik viden som er essentiel i nutidens grønne omstilling.
Tine driver en nænsom fødevareproduktion på naturens præmisser ved grave-og pløjefri dyrkning, med særlig fokus på dyrevelfærd og højkvalitetsgrøntsager. Jord-til-bord restaurant, café og gårdbutik på gården Mangholm, som er levarandør af grønt til lokale restauranter som f.eks. Geranium, Restaurant Jordnær, Selma, Helenekilde Badehotel, Tisvilde Strandhotel med flere.

Mangholm ligger helt unikt placeret midt i Nationalpark Kongernes Nordsjælland mellem Gribskov og Arresø, der er nogle af de største  naturområder på Sjælland. Her danner Mangholm en vigtig grøn korridor, hvor naturen og vildtet frit kan færdes, da gårdens jorde forbinder de to landskaber. Mangholm er et familiedrevet, 100 % økologisk og selvejet landbrug drevet af Tine Hage, der i 10 år har arbejdet med det alsidige, regenerative landbrug, dyrehold, naturpleje og biodiversitet og her brænder for at formidle om natur, mad, kvalitet og bevaring af den levende kulturarv hun og familien aktivt tager del i.

Efter foredraget samles vi om langborde til fællesmiddag med råvarer fra Mangholm i en let anretning, som bliver tilberedt af Munkeruphus’ kok Charlotte Nowak.
Hele arrangementet inkl. fællesmiddag varer 2-3 timer fra kl. 16.30 til 19.30
Fællesmiddagen er vegetarisk eller pescetarisk. Drikkevarer og dessert kan tilkøbes.

Pris for foredrag og fællesmiddag i alt: 240 kr.
Tilmelding kræves og skal ske ved henvendelse på mai til: kunst@munkeruphus.dk

Foto, Mangholm: Lior Zilberstein