Single Blog Title

This is a single blog caption
01 august 2024

BI-BUDSKAB & FÆLLESMIDDAG / Bierne og blomsterne i evolutionshistorien / Ph.D., Dr.Scient Lars Vilhelmsen / Torsdag d. 1. august kl. 17.30

Vil du lære af og om bierne? Under overskriften BI-BUDSKABER inviterer Munkeruphus i samarbejde med Københavns Universitet til en helt særlig oplægsrække, hvor du kan opleve 6 forskere på tværs af fagområder dele generøst ud af deres store viden om bier og honning.

Denne aften kan du høre fortællingen om bierne og blomsterne set i et evolutionshistorisk perspektiv, når vi får besøg af Ph.D., Dr.Scient Lars Vilhelmsen, Statens Naturhistoriske Museum, SCIENCE, Københavns Universitet.

Honningbien er den mest kendte bi, men der findes i alt ca. 20.000 arter af bier i verden. Bier fodrer deres afkom med nektar og pollen, modsat deres nærmeste slægtninge, gravehvepsene, der er kødædere. Det er kun ca. 5% af biarterne, der er sociale som honningbien, resten er enlige – dvs. hver hun er alene om at opfostre sit kuld. Mange arter af bier er snyltebier, dvs. de overtager andre biers reder med indsamlet pollen i stedet for at samle selv. Biernes udviklingshistorie er nært knyttet til blomsterplanternes; dette parløb har stået på fra Kridttiden (100+ millioner år siden) til i dag. Hør den spændende historie og bliv meget klogere på biernes betydning for os og kloden.

Efter foredraget serverer Munkeruphus’ kok Charlotte Nowak en lækker vegetarisk aftensmad af årstidens gode råvarer, som vi nyder ved langbordene i caféen eller i haven, hvis vejret tillader det.

Pris for både foredrag og fællesmiddag: 220 kr. Drikkevarer tilkøbes. Billetten giver også adgang til udstillingen SUPERORGANISME
Billetter købes her på Billetto

Arrangementet starter kl. 17.30 og varer frem til kl. ca. 20.30.