Single Blog Title

This is a single blog caption
05 september 2024

BI-BUDSKAB & FÆLLESSPISNING / BY-BI, Oliver Maxwell og Laura Winge / Torsdag 5. september kl. 17.30-20.30

Vil du lære af og om bierne? Under overskriften BI-BUDSKABER inviterer Munkeruphus i samarbejde med Københavns Universitet til en helt særlig oplægsrække, hvor du kan opleve 6 forskere på tværs af fagområder dele generøst ud af deres store viden om bier og honning.

Denne aften kan du møde antropolog Oliver Maxwell, manden bag Bybi, samt designantropolog, co-designer, Ph.D. Laura Winge.

Honningbier er altid blevet brugt som et spejl for menneskers selvbillede. Vores forestillinger om bier har afspejlet vores bekymringer om politik, religion, samfund, intelligens og kunst. I en tid præget af klimaforandringer og biodiversitetskrise, og et dertil voksende ubehag overfor traditionelle produktionsmåder, kan bier blive vigtige aktører i presserende spørgsmål som, hvordan mennesker, planter og dyr kan trives sammen. Siden 2020 har Oliver Maxwelll, der er antropolog og stifter af Bybi, og Laura Winge, designantropolog, udforsket det sanselige sprog der opstår på tværs af bier, blomster og menneskeskabt biodiversitetskrise. Deres foredrag og workshop handler om biernes intelligens og handlekraft og inddrager publikum på en måde så vi i fællesskab bliver deltagere i et flerartet, dialogisk kunstværk, der skaber nye samtaler. Hvor dialogen så bevæger sig hen, er op til dig…

Efter foredraget serverer Munkeruphus’ kok Charlotte Nowak en lækker vegetarisk aftensmad af årstidens gode råvarer, som vi nyder ved langbordene i væksthuset eller i haven, hvis vejret tillader det.

Pris for både foredrag og fællesmiddag: 220 kr. Drikkevarer tilkøbes. Billetten giver også adgang til udstillingen SUPERORGANISME
Køb din billet her på Billetto

Arrangementet starter kl. 17.30 og varer frem til kl. ca. 20.30.