Single Blog Title

This is a single blog caption
27 april 2022

FILMRÆKKE: AQUARELA / Storslået dokumentar / Gilleleje Bio / 27. april kl. 19

AQUARELA, dokumentar af Victor Kossakovsky, 2018.

Viktor Kossakovskys enestående billedværk AQUARELA er blevet betegnet som den farligste dokumentarfilm, der nogensinde er lavet, og man forstår hvorfor, når man ser filmen. Livsfarlige optagelser under havet, mellem isbjerge, inde i gigantiske vandfald, på indlandsisen og smeltende frosne søer ligger til grund for filmens monumentale og nærmest episke billeder.

Filmen er en virtuos billedeksplosion uden narrativ og der bliver ikke sagt mange ord. Vandet har hovedrollen i filmen, og både naturens egne reallyde og brølende høj metalrock udgør lydsiden til billeder fra hele verden, af smeltende is, gletsjere og regnskyl, der får vandstanden til at stige.

AQUARELA går bogstaveligt i kroppen på de fleste og minder os om, hvordan havet er en flydende metafor for livet selv, men samtidig en destruktiv kraft, der i takt med klimaforandringerne kæmper et voldsomt slag mod menneskets dominans her på den blågrønne planet.

Filmen varer 89. min. og vises i Gilleleje Biograf, som står for billetsalg til arrangementet. Book din billet her

Filmen introduceres af Munkeruphus’ kunstneriske leder Line Kjær, der kort fortæller om udstillingen og nogle af samtidskunstens livtag med havets ufattelige kræfter og fantastiske skabninger.

Filmen vises i forbindelse med Munkeruphus’ udstilling, Tales of the Seven Seas, der kan opleves på Munkeruphus frem til og med d. 7. august. Munkeruphus har indgået et samarbejde med Gilleleje Biograf, Biblioteket i Kulturhavnen og Cinemateket i København for at kunne folde udstillingens tema ud i en række film for både børn og voksne. Bl.a. er det muligt at opleve fremragende og prisbelønnede dokumentarfilm, som kun er vist få gange på det store lærred herhjemme, imens børnene kan dykke ned i to eventyrlige animationsfilm i fredagsbio med salte fisk.

Læs om de andre film i rækken under øvrige arrangementer

NB: AQUARELA vises også i Cinemateket i København d. 4. maj kl. 19.30. Læs mere her