Single Blog Title

This is a single blog caption
11 april 2019

Artist talk & aftensmad med Margrethe Odgaard / UDSOLGT!

Torsdag d. 11. april kl. 17.30 – 20.30 / UDSOLGT!

Mød Margrethe Odgaard og hør hende fortælle levende om sin brændende mission for at udfordre pænheden i dansk design samt designbranchens og egne forventninger til hende som designer.

I anledningen af hendes aktuelle udstilling på MUNKERUPHUS, har vi inviteret Odgaard til at fortælle om sit innovative favntag med designfaget. Vi skal bl.a. høre om Odgaards videnskabelige og nærmest alkymistiske arbejde med farver, og hvorfor farverne fylder så meget i hendes praksis. Hun har bl.a. netop udgivet to bøger om farver i samarbejde med A. Petersen.

Odgaard går også bag om nogle af værkerne i udstillingen Never odd or even / neve ro ddo reveN (og hvorfor udstillingen hedder det?) herunder samarbejdet med designvirksomhederne Kvadrat og ege samt Odgaards mangeårige fascination af Gunnar Aagaard Andersen.

Vi er sikre på, at det bliver en rig og inspirerende aften, og efter Margrethe Odgaards artist talk er det muligt at deltage i fælles aftensmad i spisestuen i selskab med designeren og god mad fremtryllet af MUNKERUPHUS’ madkunstner Augusta Sørensen.

Artist talken varer fra kl. 17.30 til 19 og er gratis efter betalt entré.
Aftensmad serveres kl. 19-20.30 og koster 120 kr.

DER ER UDSOLGT!

Biografi

Margrethe Odgaard (f. 1978) er uddannet fra tekstil-linjen på Danmarks Designskole (KADK) med yderligere studier på Rhode Island School of Design i USA. Hun har bl.a. arbejdet som printdesigner på Fabric Workshop & Museum i Philidelphia og som tekstildesigner for Epice S.A.R.L i Paris. Margrethe har deltaget i flere gruppeudstillinger og har haft soloudstilling på Röhsska Museet i Göteborg i 2016 og Designmuseo Helsinki i 2017. I 2015 modtog hun Statens Kunstfonds tre-årige arbejdslegat, i 2016 Torsten og Wanja Söderbergs Pris, som er verdens største designpris. Senest har hun modtaget Wallpaper Design Award for sit samarbejde med Kvadrat omkring tekstilet Re-wool.

For yderligere info besøg Margrethe Odgaards instagram eller website margretheodgaard.com

Margrethe Odgaard om Gunnar Aagaard Andersen

For mig er noget af det helt særlige ved Aagaard Andersen hans enorme energi, som han kastede i alle retninger med både et stort mod og en fanden-i-voldskhed. Kunst, arkitektur, typografi, møbeldesign, tekstildesign – han omfattede det hele i sit værk og behandlede de forskellige områder med en frisk lethed, som ofte ledte til nye veje og udtryk. Polyrethanstolen, hvor han i samarbejde med industrien prøvede nye materialer af og i dén grad skubbede til grænserne for ‘den gode smag’, er også et fremragende eksempel på hans evne til at angribe formgivning med et helt nyt perspektiv. På den måde synes jeg, at han er mindst lige så aktuel i dag, som han var i sin samtid.
Enhver tid har brug for at sætte spørgsmål ved, hvordan vi gør tingene og om vi kan gøre det anderledes eller bedre. Men at sætte spørgsmål og eksperimentere indeholder altid en mulighed for at fejle. Gunnar Aagaard Andersen var ikke bange for at fejle, og han formåede at få industrien med sig i sin søgen efter nye og kunstneriske udtryk. Det er med dette afsæt, at jeg flytter ind med mine eksperimenter og undersøgelser i Gunnar Aagaard Andersens tidligere hjem og arbejdssted.

Foto: Lærke Posselt