Natt och Dag – Charlotte Gyllenhammar (SE)

Charlotte Gyllenhammar, The Smallest of Us, skulptur 2009
Charlotte Gyllenhammar, Hang 6, c-print, 2006
Charlotte Gyllenhammar, Die For You, dokumentationsfoto af installation fra 1993

Udstilling

Dato 17. juni - 3. september 2017

Beskrivelse

Charlotte Gyllenhammar
Natt och Dag

Munkeruphus er stolte af at kunne præsentere den første soloudstilling i Danmark med Charlotte Gyllenhammar, der er en af Sveriges mest toneangivende nulevende kunstnere. Hidtil har kunstnerens værker kun været vist herhjemme på gruppeudstillinger på Charlottenborg (2004), Louisiana (2013) og Chart Art Fair (2014).

Det er derfor med stor glæde, at Munkeruphus fra d. 18. juni til 3. september 2017 endelig kan vise en udstilling med nye og ældre værker af kunstneren, der arbejder med både video, skulptur, fotografi og installationer. Udstillingen formidler også en række af de store udsmykningsopgaver, som Charlotte Gyllenhammar står bag i sit hjemland.

Centralt i kunstnerens mangeårige praksis står værker, der både visuelt og indholdsmæssigt udfordrer vores vante måde at opleve verden på. Bl.a. har kunstneren gjort sig bemærket med en række loftmonterede video-projektioner, hvor tyngdeloven sættes ud af spil ved at gengive kvinder hængende med hovedet nedad. Filmet nedefra og iført store kjoler minder kvinderne på én gang om udsprungne blomsterhoveder, men også om eksotiske planter i færd med at fortære sig selv.

Du kan læse mere om udstillingen i pressemeddelelsen

Velkommen til åbning af udstillingen lørdag d. 17. juni kl. 15-17, hvor kunstneren vil være til stede.

Munkeruphus takker hovedsponsor Kirsten og Frits Frederiksens Fond samt Oticon Fonden, Beckett Fonden og Statens Kunstfond for deres uundværlige støtte til realiseringen af Natt och Dag.

I forbindelse med udstillingen arrangeres artist talks og omvisninger, der annonceres løbende her