JORDBUNDNE OG FORBUNDNE – Ny sæson på MUNKERUPHUS

Studio ThinkingHand / Entangled Encounters / 05.04. – 07.06.20
Bjørn Nørgaard udstiller på Munkeruphus denne sommer med udstillingen Huse er den mest udbredte form for monumenter. Foto: Morten Rode
Jacob Kirkegaard / Vidnesbyrd / 06.09. – 01.11.20

Udstilling

Beskrivelse

JORDBUNDNE OG FORBUNDNE

Det er en stor glæde at kunne lancere programmet for 2020. Igen i år skal kunsten vække nysgerrighed, nye verdensbilleder og debat, men som noget nyt vil den kommende sæsons udstillinger og arrangementer samle sig omkring ét gennemgående tema på tværs af året. I tre soloudstillinger med kunstnere fra tre generationer samt en bred vifte af aktiviteter og events, sættes der i 2020 fokus på emnet FORBUNDETHED. Det handler om vores forbundethed med jorden og naturen, men også vores forbundethed med hinanden. To ting der hænger meget tæt sammen.

Vi er trådt ind i et nyt årti, hvor det står klart for de fleste, at vi står overfor store globale udfordringer og at forandring er nødvendig. Mere end nogensinde før bliver vi nødt til at stå sammen for at finde nye måder at tænke forholdet mellem natur, menneske og samfund på. Men hvordan gøres vi som vanetænkende individ og samfund ikke blot bevidste om, men også rede til at handle overfor så store og komplekse forandringer? Og hvordan overhovedet forlade de gamle måder at anskue det hele på for at finde de nødvendige nye måder at tænke og leve på?

På MUNKERUPHUS er vi ikke i tvivl om, at kunsten kan spille en vigtig rolle i den forandring. Vi tror på, at kunsten kan få mennesker og meninger til at mødes samt få os til at tænke og handle på nye måder. Og måske også minde os om dét, vi godt ved, men tilsyneladende har glemt. Kunsten kan hjælpe os med at gøre komplekse og uoverstigelige emner som natur og klima mere håndgribelige, og den kan oversætte videnskabelig forskning og fakta til værker og materialer, som kan erfares med vores krop og sanser. Kunst kan give rum og mulighed for at undersøge og genforhandle vores forhold til naturen – og måske ligefrem bidrage til at genfinde manglende jordforbindelse og troen på at kunne forandre i flok.

Det er derfor med stolthed at kunne præsentere et ambitiøst program af udstillinger og kunstnere, der alle forholder sig til vores foranderlige samfund og samtid, og som i al deres forskellighed stiller deres vedkommende værker og aktuelle meninger til debat og rådighed for vores gæster i 2020.

Læs mere om udstillingerne her

BEMÆRK:
Pga. COVID19 er sæsonstart og fernisering lørdag d. 4. april udskudt på ubestemt tid.
Vi håber at kunne åbne udstillingen med Studio ThinkingHand i løbet af maj måned. Mere info følger.