HUMANS

Olaf Breuning, Marilyn #4, 99×136, 2010
Jeanette Land Schou, Kvinder i træer, 40×30 cm, 2010

Udstilling

Titel HUMANS
Dato 22. marts - 25. maj 2015

Beskrivelse

KUNSTFOTOGRAFI PÅ MUNKERUPHUS

Olaf Breuning, Kirsten Justesen, Kirsten Klein, Peter Holst Henckel, Eva Merz, Birgitta Lund, Tove Kurtzweil, Charlotte Haslund-Christensen, Wolfgang Tillmans, Liv Carlé Mortensen, Torbjørn Rødland, Maj-Britt Boa, Jeanette Land Schou og Henrik Saxgren

Munkeruphus åbner sæson 2015 med udstillingen HUMANS, der præsenterer både nye og ældre fotografiske værker af en række fremtrædende danske og udenlandske kunstnere.

Fælles for de i alt 14 deltagende kunstnere, der ellers spænder vidt i deres tilgang til det fotografiske medie, er en særlig interesse for mennesket som fotografisk motiv og hermed også for den kunstneriske undersøgelse af forskellige identitetsproblematikker.

Hovedparten af udstillingens værker kan karakteriseres som portrætter, der vises i hele genrens diversitet fra nøje iscenesatte og i flere tilfælde intime situationer til mere realistiske og snapshot-agtige registreringer. I andre værker anvendes menneskeskikkelsen som et performativt medie eller et æstetisk formelt materiale, der kan gradbøjes og eksperimenteres med som et nærmest skulpturelt element.

Udstillingen HUMANS undersøger, hvordan iscenesættelsen af den menneskelige identitet i fotografiet – og kunsten generelt – kan kommentere på og udfordre stereotype opfattelser af forskellige kulturelle identiteter som køn, seksualitet, alder og etnicitet.

HUMANS er tilrettelagt af Munkeruphus’ konstituerede leder, Birthe Laursen, der i mange år har interesseret sig for og arbejdet med samtidsfotografi. Munkeruphus kan således byde velkommen til udstillingsstedets første fotoudstilling, der hylder breden i fotografiet som kunstnerisk udtryksform.