Mission/vision

MISSION

Munkeruphus er Gribskov Kommunes eneste professionelle udstillingssted dedikeret til samtidskunsten. Det er derfor vores pligt at sikre kunstudstillinger af høj kvalitet samt at give lokale børn og unge mulighed for at opleve og blive inddraget i kunstens verden her på Munkeruphus.

Vi går til vores mission med stor faglig seriøsitet og brændende engagement, da vi mener, at der er brug for kunstens rum for at skabe refleksion og mening i en hastigt foranderlig verden.

Ligesom kunstneren Gunnar Aagaard Andersen, der boede og arbejdede på MUNKERUPHUS i 1958-1982, tror vi på, at kunst og kultur kan skabe mening og forandring for samfundet såvel som for det enkelte menneske. Kunsten minder os om, at vi er del af noget større end os selv.

VISION

Vi mener, at der særligt i disse år er brug for skabende fællesskaber, hvor vi glemmer os selv og arbejder for et fælles mål. Kunsten på MUNKERUPHUS vil derfor fremover både skabe rum for individuel refleksion men også udvikle og inspirere til nye skabende fællesskaber.

Med inspiration fra Gunnar Aagaard Andersen vil vi gerne skabe et NYT MUNKERUPHUS, hvor vi betyder mere for flere. Hvor kunsten er i øjenhøjde og bidrager til en følelse af fællesskab, som ikke beror på, at vi alle er ens eller tænker ens. Men som åbner for en bedre forståelse af os selv og hinanden.

Vi har defineret en række kerneværdier, der med afsæt i Aagaard Andersens dengang som i dag innovative kunstsyn fremover vil udgøre husets DNA. Alle udstillinger på MUNKERUPHUS og aktiviteter i MUNKERUP PARK vil på den måde de kommende år bringe arven i spil og ilden videre fra Aagaard Andersen til nutidens udøvende kunstnere.