FOD FLUGT (2020-21)

FOD FLUGT – en performance-vandring og workshop om mennesker og sten i bevægelse

FOD FLUGT handler om menneskers flugt over havet og stens bevægelser i landskabet siden istiden, og inddrager skoven og stranden som scene for en levendegørelse af stedets lokale historie om jødernes flugt over sundet under 2. verdenskrig, som foregik fra dette sted. Naturvidenskab, lokalhistorie, performance- og billedkunst mødes i et tværfagligt oplevelses og læringsforløb, som er særligt målrettet børn og unge, men kan opleves af alle aldre.

Første realisering af det ambitiøse kunstprojekt fandt sted i september og oktober 2020, hvor 250 elever og lærere fra to lokale skoler (8 stk. klasser fra 5.-8. klassetrin) deltog i både forestilling og workshop. Forestillingen blev også tilbudt andre interesserede, der blev inviteret via annoncering på sociale medier og i pressen, således at forestillingen blev oplevet af et publikum på yderligere 200 gæster i vidt forskellige aldersgrupper.

I projektet FOD FLUGT arbejder elever fra Alme og Gilbjergskolen sammen i grupper om temaet. Foto: Seidlers SENSORIUM

 

Foto: Seidlers SENSORIUM

 

Performeren Betina Birkjær spiller lokal fisker i performance-vandringen FOD FLUGT og underviser elever fra Alme Skole og Gilbjergskolen i workshoppen af samme navn. Foto: Seidlers SENSERIUM

Foto: Seidlers SENSORIUM

 

En overlevet jødisk flygtning, Tove Udsholdt

 

Eleverne undervises i geologi og strandens mange stenarter af lokale naturvejledere

 

Performance-øvelse